Temporary Stedelijk krijgt vervolg

De tijdelijke openstelling van het Amsterdamse Stedelijk Museum is een succes en loopt nog tot en met zondag 9 januari 2011. The Temporary Stedelijk een vervolg: het museum gaat op 2 maart 2011 opnieuw tijdelijk open, met een geheel nieuw programma. Stond tot nu toe het gebouw zelf centraal, vanaf maart draait het om de beroemde collectie moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

De nieuwe tentoonstelling ‘zal wederom een experimenteel en avontuurlijk karakter hebben’, meldt de nieuwsbrief. Omdat het gebouw nog altijd niet voltooid, zonder  klimaatbeheersing, ‘zal het Stedelijk Museum de werken uit de collectie op een innovatieve manier presenteren, aangepast aan de (klimaat) omstandigheden van het gebouw.’ Ook deze tweede periode wordt het programma verlevendigd met performances, lezingen, filmavonden, evenementen en educatieve activiteiten. Sinds de opening eind augustus trok The Temporary Stedelijk ruim 82.000 bezoekers. Van 9 januari tot 2 maart is het museum dicht vanwege de voorbereidingen voor The Temporary Stedelijk 2.

Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw dicht
Lees ook:Stedelijk Amsterdam opnieuw tijdelijk open
Lees ook:Stedelijk Amsterdam voorlopig niet open
Lees ook:Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk
Lees ook:Nieuwbouw Stedelijk Museum Amsterdam krijgt vorm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>