Noord/Zuidlijn zoekt duizenden mensen voor testritten

De Noord/Zuidlijn is bijna af. Het is tijd voor testritten. Tot nu toe gebeurt dat al een tijdje met lege treinstellen, maar vanaf maart volgend jaar heeft het gemeentevervoerbedrijf GVB duizenden mensen nodig die wel in zijn voor een testritje. De ritjes vinden nog niet plaats volgens een strak schema. ‘Het is geen woon-werkverkeer’, aldus een GVB-woordvoerder.

‘Je moet je echt inschrijven voor een testrit. Op een dag zijn circa 500 mensen nodig. Je krijgt een specifieke tijd, maar we weten niet of je weer op hetzelfde station kune uitstappen.’ Wat de testers wel krijgen, is een voorproefje van hoe het zal gaan worden met de lang verwachte metroverbinding onder de stad door. Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe testers zich kunnen inschrijven. De Noord/Zuidlijn wordt officieel in gebruik genomen op 22 juli 2018.

Lees ook:Metro’s Amsterdam plat door stroomstoring
Lees ook:Laatste open dag Noord/Zuidlijn voor opening in juli
Lees ook:Opnieuw scheur damwand Noord-Zuidlijn
Lees ook:15.000ste bezoeker Schaatsbaan Rotterdam
Lees ook:Wereldprimeur: invaren tunneldeel Noord/Zuidlijn onder Centraal Station

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>