Metro’s Amsterdam plat door stroomstoring

Het zit het Amsterdamse vervoerbedrijf ook nooit eens mee: maandag 2 januari, precies  op de dag dat er voor het eerst een testrit door de hele tunnel van de Noord/Zuidlijn van de RAI tot Amsterdam-Noord wordt afgewerkt, lag het metroverkeer in de hoofdstad vanwege een storing plat. De lijnen 50, 51, 53 en 54 reden niet.

Op de Boelelaan stond een metro ruim een uur vast en mochten de passagiers al die tijd niet uitstappen. Uiteindelijk kwam de politie eraan te pas om ze uit de trein te helpen. Door de storing konden seinen en wissels niet worden bediend, maar konden de meeste andere metro’s wel doorrijden naar het eerstvolgende station, waar iedereen moest uitstappen. De storing staat volgens het vervoerbedrijf GVB los van de test bij de Noord/Zuidlijn. Naast metro’s waren er ook problemen met een aantal tramlijnen: lijnen 3 en 7 reden om vanwege een technisch mankement. Ook de lijnen 10, 13 en 14 reden om en lijn 17 is ingekort tot Weteringcircuit vanwege een verkeersongeluk. Vanochtend werd het aantal bussen op verschillende lijnen verminderd vanwege een hoog aantal ziekmeldingen.

Lees ook:Metroverkeer Amsterdam ligt opnieuw plat
Lees ook:Noord/Zuidlijn zoekt duizenden mensen voor testritten
Lees ook:Metro Rotterdam veertig jaar
Lees ook:Laatste open dag Noord/Zuidlijn voor opening in juli
Lees ook:Winkeliers Rokin zijn bouw Noord-Zuidlijn spuugzat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>