Laatste open dag Noord/Zuidlijn voor opening in juli

Zaterdag 20 januari wordt de laatste open dag georganiseerd van de Noord/Zuidlijn in aanbouw. Reden: de metrolijn is klaar en wordt op 22 juli officieel geopend. Na tegenslagen en stagneringen is de voltooiing nu bijna een feit. De bouw begon in 2003 en had in 2011 klaar moeten zijn, maar dat werd 2018.

Testritten tussen Amsterdam-Noord en de Zuidas zijn er al geruime tijd. Nog één keer kunnen nieuwsgierigen een kijkje nemen in de nu nog lege metrostaions: Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein. Een ritje in de metro zit er voor bezoekers helaas nog niet in. Inschrijven is verplicht.

 

Lees ook:Noord/Zuidlijn zoekt duizenden mensen voor testritten
Lees ook:Opnieuw scheur damwand Noord-Zuidlijn
Lees ook:Kunstwerk Shaffy in metrostation Vijzelgracht
Lees ook:Rijksmuseum gaat heel even open
Lees ook:Boorwerk tunnels Noord/Zuidlijn voltooid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>