Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder

De winter is begonnen met onstuimig herfstweer. Het KNMI waarschuwt voor storm in de kustprovincies en heeft voor vandaag en morgen code geel afgegeven voor Groningen, Friesland, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland en Zeeland. Langs de kust en op het IJsselmeer een zuidwestenwind met windkracht 8, landinwaarts kracht 5 tot 6. Aan de kust kunnen zeer zware windstoten voorkomen van 75 tot 90 kilometer per uur, waarschijnlijk tot dinsdagavond. Ook landinwaarts zijn windstoten rond 75 kilometer mogelijk.

Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar, met maxima van 11 tot 13 graden. Met de kerstdagen wordt het rustiger, maar ook kouder. De verwachting voor na kerst is nog onzeker. Een depressie nadert en brengt opnieuw kans op storm, maar of het koud of warm wordt, is nog niet duidelijk. Het verkeer moet rekening houden met zware windstoten, meldt de ANWB, maar vanwege de vakantie worden er geen lange files verwacht. Het vliegverkeer van en naar Schiphol heeft last van de wind. Volgens een woordvoerder komt de wind ‘uit een erg onhandige hoek’. Vluchten zijn vertraagd of geannuleerd. Reizigers wordt aangeraden de site goed in de gaten te houden.

Lees ook:Storm boven Nederland
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:Carnaval 2017 start met veel regen en wind
Lees ook:Code geel in kustprovincies en Flevoland: zware windstoten
Lees ook:Storm op komst: code oranje in westen en zuidwesten, code geel in rest van het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>