Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land

Het KNMI heeft voor de komende uren code oranje afgegeven voor het Waddengebied: wees voorbereid op zwaar weer. In het Waddengebied geldt donderdagochtend en het begin van de middag code oranje voor zware windstoten va 100 tot 120 km/uur, Voor de rest van Nederland is code geel van kracht: wees alert. Vanaf donderdagochtend zijn er zeer zware windstoten van 75- tot 100 km/uur mogelijk, in de tweede helft van de ochtend volgt de rest van het land, met uitzondering van Limburg. 

Van het westen uit neemt de wind dan weer af, maar in het noorden en noordoosten van het land zijn tot halverwege de middag zware windstoten mogelijk. Woensdagochtend en -middag zijn zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk, in de noordelijke kustgebieden tot 120 kilometer per uur. Aan het eind van de middag neemt de wind vanuit het zuidwesten af.

De ANWB waarschuwt voor een zware ochtend file door wind en regen. Omdat de bomen nog volop in het blad zitten en de bodem kletsnat is, is de kans groot dat bomen het zullen begeven. De Verkeersinformatiedienst (VID) drukt automobilisten op het hart rekening te houden met extra files tijdens de ochtendspits. De KLM waarschuwt passagiers rekening te houden met vertragingen en annuleringen.

Lees ook:Code Oranje langs de kust, code geel in rest van het land
Lees ook:Storm op komst: code oranje in westen en zuidwesten, code geel in rest van het land
Lees ook:Wintertijd begint met hondenweer
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer
Lees ook:KNMI: dinsdagavond en -nacht code geel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>