Carnaval 2017 start met veel regen en wind

Vorig jaar gooide een zware storm roet in het eten en werden veel carnavalsoptochten op maandag gecanceld. Ook dit jaar moeten carnavalsoptochten rekening houden met regen en veel wind. Donderdag wordt storm voorspeld, met windkracht 8 tot 10 aan zee en zware tot zeer zware windstoten. Het KNMI geeft voor donderdagmiddag voor vijf provincies code oranje en voor de rest van het land code geel af.

Het carnaval zal er dit jaar niet onder lijden. Tijdens de optochten op zaterdagmiddag 25 februari staat nog altijd een krachtige zuidwestenwind, windkracht 6, met windstoten van 50 tot 75 km/uur. Koud wordt het niet, met maxima van 9 tot 12 graden, al zal de gevoelstemperatuur door de harde wind lager liggen.. Zondag ziet er beter uit, met een stuk minder kans op regen, veel minder wind en als het meezit een beetje zon.

Lees ook:Code geel in kustprovincies en Flevoland: zware windstoten
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder
Lees ook:Zuidwesterstorm op komst: code oranje voor Noord-Holland, Friesland en Groningen
Lees ook:Stormachtig tijdens sinterklaasavond: Sint en pieten kunnen van het dak waaien
Lees ook:Storm boven Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>