Storm op komst: code oranje in westen en zuidwesten, code geel in rest van het land

Er is een zware westerstorm op komst. Vooral langs de kust wordt het onstuimig met windkracht 9-10, maar ook in de rest van het land kan het flink tekeer gaan. Het KNMI heeft voor donderdagmiddag code oranje (kans op extreem weer) afgegeven in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant.

In de tweede helft van de middag zijn zeer zware windstoten van 100 tot misschien wel 130 km/uur mogelijk. In de rest van het land geldt code geel (kans op gevaarlijk weer), met kans op zware windstoten van 80-90 km/uur. De NS rijdt de hele dag ‘preventief met een aangepaste dienstregeling’, lees: zet de hele dag minder treinen in. De ANWB verwacht een zware avondspits. Rond Amsterdam kan het meevallen, omdat het in regio Noord voorjaarsvakantie is. Luchthaven Schiphol meldt dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen en annuleringen: 90 vluchten zijn geschrapt.

Lees ook:KNMI: dinsdagmiddag code geel voor hele land
Lees ook:Code Oranje op Sinterklaasdag
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:KNMI: dinsdagavond en -nacht code geel
Lees ook:Westerstorm: code oranje in groot deel Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>