Het Friesch Paarden-Stamboek viert 135-jarig jubileum

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De Koninklijke Verenging Het Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) bestaat 135 jaar en viert dat donderdag 9 tot en met zaterdag 11 januari met een jubileumprogramma in WTC-Expo in Leeuwarden (2017: klik hier). Zaterdag 11 januari komt prinses Beatrix naar het slotonderdeel, de hengstenkeuring van de ingeschreven stamboekhengsten. Het KFPS is een vereniging met 14.000 leden in meer dan vijftig landen die zich inzet voor het behoud en het promoten van het Friese paard, het oudste inlandse paard van Nederland, dat teruggaat naar de 13e eeuw. De prinses is beschermvrouwe van de vereniging.

Een ander onderdeel van het jubileumprogramma is Faderpaard, een muziektheatershow op 9 en 10 januari met meer dan honderd paarden in de hoofdrol en onder andere Brigitte Kaandorp, Théâtre du Centaure, Nynke Laverman en de Fryske Quadrille. De shows beginnen om 20.30 uur. De FPS-hengstenkeuring duurt drie dagen, met de tweede en derde bezichtiging van hengsten die zich willen kwalificeren voor de dekdienst. Op zaterdag wordt er gestreden om het algemeen kampioenschap. De KPS-keuring met veel show en informatieve clinics in verschillende talen wordt het evenement bezocht door liefhebbers van Friese paarden uit de hele wereld. Programma en tickets: zie website.

Lees ook:Hengstenkeuring 2012 in Leeuwarden
Lees ook:FaderPaard 2017: Hengstenkeuring in WTC Expo Leeuwarden
Lees ook:Koningin bij jubileum Friesch Paarden Stamboek
Lees ook:Hengstenkeuring 2011 Leeuwarden
Lees ook:Hengstenkeuring in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>