Hengstenkeuring 2011 Leeuwarden

In het WTC Expo in Leeuwarden vindt  van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 januari 2011 de jaarlijkse Hengstenkeuring plaats van  de Koninklijke Vereniging het Friesch Paarden Stamboek (KFPS; editie 2012: klik hier). Het programma wordt ieder jaar uitgebreider: nadere informatie volgt, zo meldt de website van WTC Expo.

Het KFPS is het oudste en op één na grootste paardenstamboek van Nederland en telt zo’n 13.000 leden in binnen –en buitenland. In totaal staan ongeveer 40.000 Friese paarden ingeschreven. Het KFPS registreert sinds 1879 Friesche paarden, verzorgt wereldwijd de stamboekadministratie en waakt over de belangen van het ras. De jaarlijkse hengstenkeuring in januari is in eerste instantie bedoeld als selectie voor jonge hengsten en jaarlijkse keuring van de goedgekeurde KFPS stamboekhengsten. Het evenement trekt ruim 10.000 bezoekers per jaar. Kaarten zijn vanaf donderdag aan de kassa verkrijgbaar.

Lees ook:Hengstenkeuring in Leeuwarden
Lees ook:Hengstenkeuring in Leeuwarden
Lees ook:Hengstenkeuring 2012 in Leeuwarden
Lees ook:FaderPaard 2017: Hengstenkeuring in WTC Expo Leeuwarden
Lees ook:Het Friesch Paarden-Stamboek viert 135-jarig jubileum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>