FaderPaard 2017: Hengstenkeuring in WTC Expo Leeuwarden

Donderdag 12 tot en met zaterdag 14 januari 2012 is WTC Expo in Leeuwarden het domein van FaderPaard 2017, de jaarlijkse Hengstenkeuring van de Koninklijke Vereniging het Friesch Paarden Stamboek (KFPS). Hoogtepunt is het uitroepen van de kampioen op zaterdag. Donderdag en vrijdag zijn de bezichtiging van de genomineerde hengsten en is er een educatief programma. Tickets: zie website.

Donderdag en vrijdag spelen Friese paarden de hoofdrol in twee spetterende showavonden, ‘Friesian Proms’, met paardenshows en optredens van onder meer Xander de Buisonjé, O’Ge3NE, Ben Kramer en Joke de Kruif. Het KFPS is het oudste paardenstamboek van Nederland  telt 15.000 leden, waarvan de helft in het buitenland. Friese paarden komen in meer dan 50 landen over de hele wereld voor. Het KFPS registreert sinds 1879 Friese paarden, verzorgt wereldwijd de stamboek-administratie en beheert de belangen van het ras. Daarnaast voert het KFPS een fokprogramma om de unieke eigenschappen van het Friese paard te behouden en nog verder te verfijnen.

Lees ook:Hengstenkeuring 2012 in Leeuwarden
Lees ook:Hengstenkeuring 2011 Leeuwarden
Lees ook:Hengstenkeuring in Leeuwarden
Lees ook:Hengstenkeuring in Leeuwarden
Lees ook:Koningin bij jubileum Friesch Paarden Stamboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>