Pier van Scheveningen gaat in 2015 weer open

IMG_20161012_150841Scheveningen kan met een gerust hart haar zomerseizoen afsluiten: de Pier gaat komend jaar weer open. Zowel het noodlijdende Kurhaus als de Pier hebben van eigenaar kunnen wisselen. Investeringsmaatschappij ZEP Holding en KondorWessels Vastgoed hebben de Pier voor 3 miljoen euro gekocht. Directeur Willem Gaymans van KondorWessels kan nog niet zeggen wat de uiteindelijke bestemming van de Pier zal worden, maar de komende vijf jaar zullen er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden.

Gaymans ontkent dat er een hotel in komt en zegt: ‘Het is de bedoeling dat de pier in het voorjaar weer opengaat.  De Pier wordt opgeknapt en er komt ruimte voor horeca, cultuur en ontspanning op.’ Het icoon van de badplaats uit 1961 stond sinds maart 2012 te koop. Eigenaar Van der Valk sloot de deuren van het restaurant en casino, omdat die niet meer rendabel waren, maar de Pier bleef open voor wandelaars, tot de brandweer de deuren oktober vorig jaar sloot vanwege betonrot en ontoereikende veiligheidseisen. Sindsdien stond de Pier zieltogend in de Noordzee weg te kwijnen en te wachten op betere tijden. Scheveningen had het ook zwaar: veel toeristen bleven weg omdat een aantal zomers op rij tegenvielen, het strand werd opgespoten en er gewerkt werd aan de nieuwe Boulevard. Komend jaar ziet er rooskleuriger uit voor de badplaats, die volgens de gemeente Den Haag ieder jaar zo’n 17 miljoen bezoekers trekt. Het strand is opgespoten, de boulevard is af, het Kurhaus heeft een nieuwe eigenaar en de Pier ook.

Lees ook:Koningsavond 26 april: Oranje Bal op De Pier van Scheveningen
Lees ook:Maandag 14 november: officiële opening Pier Suites door burgemeester Van Aartsen
Lees ook:Pier van Scheveningen gaat op slot
Lees ook:Uitwaaien op strand Noordwijk
Lees ook:Wijnfestival ‘Grape-A-Licious’ op De Pier in Scheveningen – 25 en 26 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>