Pier van Scheveningen vrijdag 10.00 uur definitief dicht

Vrijdag 11 oktober 10.00 uur gaat de beroemde Pier van Scheveningen definitief op slot. Dat heeft de rechtbank besloten. Ondernemers hebben tot dan de tijd gehad om hun winkeltjes te sluiten. De gemeente Den Haag besluit hiertoe omdat het gebouw niet voldoet aan de eisen van brandveiligheid, aldus een woordvoerder. De pier werd begin dit jaar failliet verklaard. De curator had tot 1 oktober de tijd om noodzakelijke reparaties uit te voeren, maar dat is niet gebeurd, blijkt uit onderzoek door de Veiligheidsregio Haaglanden en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling.

De gemeente is geen eigenaar van de Scheveningse landmark, maar heeft wel een toezichtstaak. ‘Noodzakelijke reparaties heeft de curator nooit uitgevoerd en daarom grijpen we nu in’, aldus de woordvoerder van de gemeente. De Pier van Scheveningen kent een bewogen geschiedenis. In 1901 opende een houten pier direct achter het Kurhaus, maar die werd door de Duitsers in 1943 afgebroken. De nieuwe pier verrees een paar honderd meter verderop en werd in 1961 door prins Bernhard geopend. Van der Valk nam het bouwwerk in zee in 1991 0ver voor een symbolisch bedrag van 1 gulden, breidde de pier uit en overdekte een gedeelte. In september 2011 brak brand uit en werd een appartement en een deel van een kinderspeeleiland verwoest. Of de Pier ooit nog opengaat, is ongewis. Vorige maand zou er een veiling worden gehouden, maar die ging niet door bij gebrek aan belangstelling.

Lees ook:Pier van Scheveningen gaat op slot
Lees ook:Pier van Scheveningen staat op instorten
Lees ook:Pier Scheveningen gaat in de verkoop
Lees ook:Pier van Scheveningen weer op en voor publiek
Lees ook:Pier van Scheveningen gaat in 2015 weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>