Noordzeestranden opnieuw met paraffine vervuild

@Erik Feenstra

Eerder deze maand was het strand tussen Zandvoort en Den Helder vervuild met paraffine. De rommel is nog maar amper opgeruimd, of er spoelde opnieuw paraffine aan, nu op de Noord- en Zuid-Hollandse stranden. Dit weekend wordt de troep opgeruimd. Badgasten kunnen gewoon naar het strand komen, meldde Rijkswaterstaat.

De rommel ligt tussen Noordwijk en Zandvoort en IJmuiden en Den Helder. Het kan alleen bij eb worden opgeruimd, handmatig en met machines. Rijkswaterstaat denkt de rommel afkomstig is van een schip, dat de laadruimte schoonmaakte. Mogelijk gaat het om meerdere schepen. Er wordt nog uitgezocht wie te boosdoener is of zijn. Geadviseerd wordt om honden bij de troep weg te houden: als ze de troep eten, kunnen ze er zien van worden.

Lees ook:Strand tussen Zandvoort en Den Helder vervuild met paraffine
Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen
Lees ook:Mega schoonmaak Noordzeestrand
Lees ook:Opschoondag maakt Nederland schoner
Lees ook:Rijkswaterstaat: ‘Zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>