Strand tussen Zandvoort en Den Helder vervuild met paraffine

Het Noordzeestrand tussen Zandvoort en Den Helder is vervuild met paraffine. De kustwacht doet onderzoek naar het aanspoelen van de paraffine. Mogelijk is het geloosd door een schip. Volgens Rijkswaterstaat ligt het meeste bij Heemskerk, maar is de vijftig kilometer van de Noord-Hollandse kustlijn ermee vervuild. 

Rijkswaterstaat gaat de rommel opruimen. Geadviseerd wordt om honden erbij weg te houden: als zij het eten, kunnen zij er ziek van worden. Paraffine ziet eruit als kaarsvet. Het wordt gewonnen uit aardolie en er worden kaarsen van gemaakt.

Lees ook:Noordzeestranden opnieuw met paraffine vervuild
Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen
Lees ook:Olievlek op Noordzeekanaal niet onder controle
Lees ook:Opschoondag maakt Nederland schoner
Lees ook:Zwemverbod stranden rond IJmeer opgeheven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>