Opschoondag maakt Nederland schoner

De landelijke Opschoondag op zaterdag 12 maart 2011 is een groot succes geworden. In ruim 110 gemeenten trokken  vrijwilligers eropuit met vuilniszakken, bezems en harken om  de buitenruimte op te schonen. Een van de  acties was op de Maasoever bij Den Bosch: daar haalden ruim 300 vrijwilligers over een lengte van 75 kilometer 600 vuilniszakken zwerfvuil en tien containers grofvuil op.

 

De hele week, tot en met zaterdag 19 maart, zijn er acties in het land. Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat namen het initiatief, in samenwerking met Stichting Nederland Schoon: een organisatie die zich sinds 1991 inzet om zwerfafval te bestrijden. Op de website zijn acties te vinden en kunnen bewoners eigen acties aanmelden. Er zijn ook mensen die het hele jaar door rommel opruimen: bewoners die bijvoorbeeld een plantsoen in de buurt adopteren en zorgen dat het schoon blijft. Opschonen hoeft natuuurlijk niet alleen een officiële zaak te zijn: dagjesmensen kunnen hun eigen troep opruimen en wellicht troep meenemen, die om hen heen in de natuur ligt. Zo kan ik het zelf niet laten om een stuk strand of een stukje bos om me heen op te schonen, waar ik op dat moment languit van de zon lig te genieten.

Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen
Lees ook:Landelijke opschoondag – zaterdag 25 maart
Lees ook:Kussengevechten op de Dam
Lees ook:Zaterdag 2 april: Pillow Fight Day – kussengevecht in Amsterdam
Lees ook:Pillow Fight Day: kussengevecht in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>