Zondag 26 maart: twaalfde Venloop van Venlo

nederland19[1]Venlo staat zaterdag 25 en zondag 26 maart in het teken van de Venloop. Zondag vindt het hardloopevenement voor de twaalfde keer plaats, zaterdag voor de vijfde keer de wandeltocht, de Venloop Wndeltocht. Zondag vindt de halve marathon plaats; daarnaast zijn er de 10 km, de 5 km en verschillende 1000 meter-runs voor de jeugd en 500 meter voor de allerkleinsten. De Venlose Parade is uitgeroepen tot ‘de mooiste finishstraat van Nederland en België’: een plek waar zowel wandelaars als hardlopers op een warm onthaal kunnen rekenen.

De Venloop vindt ieder jaar eind maart plaats, met een parcours door de straten van de Limburgse stad. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade voor het Limburgs Museum. De eerste Venloop in 2006 was meteen al een succes en groeide ieder jaar in populariteit. Het hardloopevenement heeft een naam vanwege de sfeer: de gezelligheid en de enorme toestroom aan publiek. Hele straten zijn versierd en joekskapellen en dj’s zorgen voor muzikaal vertier. Ieder jaar wordt tijdens het Venloop-weekend ‘De Straat van het Jaar’ gekozen. De vijf kilometer start om 10.50 uur (na de jeugdlopen), de tien kilometer om 12.00 uur en de halve marathon om 14.00 uur. Let op: zaterdagnacht gaat de zomertijd in! De inschrijving is gesloten, er is nog een kleine kans: een beperkte na-inschrijving mogelijk in het inschrijfbureau in het Julianapark.

Lees ook:Zondag 20 maart: elfde Venloop in Venlo
Lees ook:Venloop 2013 in Venlo
Lees ook:Venloop 2014 in Venlo
Lees ook:Venloop 2014
Lees ook:Halve stadsmarathon Venloop 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>