Venloop 2014 in Venlo

Venlo staat zaterdag 29 en zondag 30 maart in het teken van de Venloop (2016: klik hier). Werd het vorig jaar de koudste editie ooit, dit jaar belooft het bijna zomers te worden. Zondag vindt het hardloopevenement voor de negende keer plaats, zaterdag voor de tweede keer de wandeltocht, de Kersten Memory Walk. Vorig jaar liepen drieduizend deelnemers een afstand van 25 kilometer, dit jaar komt daar een parcours van 40 kilometer bij. In totaal is er zaterdag plek voor 7.500 wandelaars, die net als de hardlopers op zondag op een warm onthaal kunnen rekenen op de Markt in Velden en de Parade in Venlo.

De Weir Minerals Venloop vindt ieder jaar eind maart plaats, met een parcours door de straten van de Limburgse stad. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade voor het Limburgs Museum. De Venloop biedt naast de halve marathon een parcours van 10 en 5 kilometer; daarnaast zijn er meerdere afstanden voor de jeugd. De eerste Venloop in 2006 was meteen al een succes en groeide ieder jaar in populariteit. Het hardloopevenement heeft een naam vanwege de sfeer: de gezelligheid en de enorme toestroom aan publiek. Hele straten zijn versierd en joekskapellen en dj’s zorgen voor muzikaal vertier. Om de sfeer te vergroten, werd vorige edities ‘De mooiste straat’ gekozen. Of dat dit jaar ook gebeurt, is nergens te vinden. De vijf kilometer start om 11.15 uur, de tien kilometer een uur later en  de halve marathon om 14.00 uur. De inschrijving is gesloten, alleen voor de jeugdlopen is er nog een beperkte na-inschrijving. In het Julianapark staat beide dagen de Venloop Sport & Health Expo.

Zie ook: 30 van Zandvoort

Lees ook:Venloop 2014
Lees ook:Zondag 26 maart: twaalfde Venloop van Venlo
Lees ook:Zondag 20 maart: elfde Venloop in Venlo
Lees ook:Venloop 2013 in Venlo
Lees ook:Halve stadsmarathon Venloop 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>