Egmond Halve Marathon 2015

IMG_20160529_142241 6Het hardloopseizoen begint ieder jaar in het Noord-Hollandse Egmond aan Zee. Zondag 11 januari vindt de 43e editie plaats van de PWN Egmond Halve Marathon (2017: klik hier). Iedere tweede zondag van januari trekt de winterklassieker hardlopers uit binnen- en buitenland, aangevuurd door duizenden toeschouwers. De Egmond Halve Marathon is geliefd dankzij het parcours over het Noordzeestrand en door het Noord-Hollands Duinreservaat. Het evenement heeft een heroïsche reputatie door de vaak winterse omstandigheden.

Inschrijving is niet meer mogelijk. Naast de halve is er ook een kwart marathon, beide afstanden kent meerdere starttijden. De deelnemers kunnen de hele dag terecht in een grote verwarmde tent naast Sporthal De Watertoren. Zowel de start als de finish zijn op de Noordboulevard. Voor de toeschouwers zijn de volgende locaties ideaal: start en finish op de Noord Boulevard in Egmond aan Zee en de doorkomst bij Castricum aan Zee. Uiteraard is het strand ook een goede locatie, te bereiken via Castricum aan Zee en Egmond aan Zee.

Voor de kinderen is er de Kids Challange, een parcours met hindernissen voor kinderen op het strand van Egmond aan Zee.  Zaterdag 11 januari vindt traditiegetrouw de AGU Egmond-Pier-Egmond plaats: mountainbiken via het strand naar de Kop bij IJmuiden – met Tata Steel Chess op dit moment the place to be voor schakers – en weer terug. Twee weken later vindt de PWN Egmond Wandel Marathon plaats, een tweedaagse wandelmarathon.

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2014
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Mountainbike strandrace Egmond-Pier-Egmond
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2018

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Egmond Halve Marathon 2015

  1. stam

    hoe laat start de halve marathon in egmond?
    dank u

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      De halve marathon start vanaf 12.16 uur; tot 12.57 uur zijn er meerdere startmomenten

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>