Egmond Halve Marathon 2018

Het hardloopseizoen begint ieder jaar in het Noord-Hollandse Egmond aan Zee. Zondag 14 januari vindt de 46e editie plaats van de Saucony Egmond Halve Marathon. Iedere tweede zondag van januari trekt de winterklassieker hardlopers uit binnen- en buitenland, aangevuurd door duizenden toeschouwers, dit jar ook langs de ‘juichzone op Camping Bakkum. Het hardloopevenement is geliefd dankzij het parcours over het Noordzeestrand en door het Noord-Hollands Duinreservaat en heeft een heroïsche reputatie door de vaak winterse omstandigheden: ‘ouderwets bikkelen op het strand’.

Zondag start de kwart marathon om 10.25 uur en de halve marathon om 12.16 uur. De inschrijving is gesloten. Voor kinderen is er de Mini Marathon. Egmond verwacht veel enthousiast publiek. Uitstekende locaties voor toeschouwers zijn het strand en de keerlus in Velsen Noord, maar ze kunnen de renners ook aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of bij Camping Bakkum. Daar is het makkelijk parkeren, is tussen 12.00 en 15.00 uur live muziek en staan foodtrucks. Op zaterdag 20 en zondag 21 januari vindt de tweedaagse Egmond Wandel Marathon plaats

Lees ook:Egmond Halve Marathon en strandrace voor mountainbikers
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>