Egmond Halve Marathon en strandrace voor mountainbikers

Het hardloopseizoen begint ieder jaar in het Noord-Hollandse Egmond aan Zee. Zondag 8 januari vindt de 45e editie plaats van de Saucony Egmond Halve Marathon. Iedere tweede zondag van januari trekt de winterklassieker hardlopers uit binnen- en buitenland, aangevuurd door duizenden toeschouwers. Het hardloopevenement is geliefd dankzij het parcours over het Noordzeestrand en door het Noord-Hollands Duinreservaat en heeft een heroïsche reputatie door de vaak winterse omstandigheden: ‘ouderwets bikkelen op het strand’.

Egmond maakt zich op voor een sportweekend. Het begint zaterdag met de 19e editie van de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond naar IJmuiden en terug, waaraan 3.700 mountainbikers meedoen. Om 12.30 uur klinkt het startschot op Boulevard Noord. Zondag komen 17.800 lopers voor de halve marathon. Zo’n 500 sportfanaten doen aan beide evenementen mee.  Zondag start de kwart marathon om 10.25 uur en de halve marathon om 12.16 uur. De inschrijving is gesloten. Voor kinderen is zaterdag een 11 kilometer lang fietsparcours uitgestippeld richting Bergen aan Zee en op zondag de Mini Marathon.

Egmond verwacht veel enthousiast publiek. Uitstekende locaties voor toeschouwers zijn het strand en de keerlus in Velsen Noord, maar ze kunnen de renners ook aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of bij Camping Bakkum. Daar is het makkelijk parkeren, is tussen 12.00 en 15.00 uur live muziek en staan foodtrucks. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari vindt de tweedaagse Egmond Wandel Marathon plaats.

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2018
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>