Mountainbike strandrace Egmond-Pier-Egmond

Egmond aan Zee is komend weekend the place to be voor buitensporters, met zondag 12 januari de 42e Egmond  Halve Marathon en zaterdag 11 januari de 16e editie van de AGU Egmond-Pier-Egmond. Deze winterklassieker van 36 kilometer voor mountainbikers is al jaren ‘de grootste en meest aansprekende ATB strandrace van de  Lage Landen’, meldt de website. Onder de vierduizend deelnemers strijden mountainbike toppers en wegrenners van naam in een open wedstrijd over het Noordzeestrand van Egmond naar Wijk aan Zee (waar schakers hun hart ophalen bij Tata Steel Chess) en weer terug.

Start en finish zijn op de boulevard van Egmond.  Er zijn meerdere categorieën en starttijden, de belangrijkste start is om 13.30 uur. Toeschouwers kunnen natuurlijk overal op het strand terecht, maar spectaculaire locatie  zijn de start en finish op de boulevard, de doorkomst bij Castricum en de strandopgang vlakbij de finish en de vuurtoren. Het strand is te bereiken via Egmond aan Zee en Castricum aan Zee. Dit jaar vindt er ook een pilot plaats voor een jeugdwedstrijd voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar, starttijd 14.20 uur op de boulevard. Als de pilot wordt gekeken of het kids-onderdeel volgend jaar terugkomt.

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2014
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Egmond Halve Marathon en strandrace voor mountainbikers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>