Eeuwfeest KLM Open Golf in Hilversum

IMG_20160531_144100Donderdag 6 tot en met zondag 9 september 2012 vindt de 100e editie plaats van het KLM Open: het prestigieuze Nederlandse Golf Kampioenschap voor heren viert haar eeuwfeest (2013: klik hier). In 1912 was de eerste editie in Den Haag van het European Tour evenement. Donderdag begint op de banen van de Hilversumsche Golf Club de 93e editie, met een sterk deelnemersveld en een Nederlander onder de favorieten: de 26-jarige Joost Luyten, één van de 18 deelnemende landgenoten. Het KLM Open is een van de grootste en meest prestigieuze jaarlijkse sportevenementen van Nederland. KLM Open maakt deel uit van de Europese Tour, het hoogste professionele golfcircuit van Europa. Volgend jaar verhuist het KLM Open voor drie edities naar de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

Het golftoernooi heeft naast Hilversum, de Kennemer en Den Haag nog zes thuishavens gekend: de Domburgsche, de Eindhovensche, de Noordwijkse, de Rosendaelse, Taxandria en De Pan.  en De 18-holesbaan is open van 7.00 tot 21.00 uur (woensdag tot 18.30 uur en zondag tot 19.00 uur). Het toernooi bestaat uit 72 holes verdeeld over vier dagen. De professionals spelen 18 holes per dag. Woensdag spelen genodigden en sponsors op de ProAm tegen profs die donderdag vanaf 7.30 uur aantreden. Vrijdag is de tweede ronde; zaterdag de derde en zondag de finaledag: de beste speler start dan het laatst. De NOS doet zaterdag en zondag live verslag. Naast golf is er de KLM Open Village met sport, entertainment, de Expo en een groot terras met restaurants en grootbeeldschermen en een groot scorebord. De Expo is de grootste golfbeurs van Nederland.

Lees ook:KLM Open Golf 2011 in Hilversum
Lees ook:KLM Dutch Open Golf in Zandvoort
Lees ook:KLM Open Golf in Zandvoort
Lees ook:KLM Open Golf 2014 in Zandvoort
Lees ook:KLM Open Golf in Hilversum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>