KLM Open Golf in Hilversum

IMG_20160531_144100Donderdag 9 tot en met zondag 12 september 2010 vindt in Hilversum, bij de Hilversumsche Golf Club, het KLM Open 2010 plaats (editie 2013: klik hier): de 91e editie van het Nederlands Internationaal Open Golf Kampioenschap voor heren. De baan uit 1910 is een bos –en heidebaan met 18 holes en is iedere dag open van 7.30 tot 22.00 uur. Woensdag spelen amateurs op de ProAm tegen profs die donderdag aantreden: het spelersveld bevat ‘ongekend veel toppers’, meldt de aankondiging.

 

In totaal treden 156 golfproffesssionals aan: na vrijdag gaan de 70 beste profs door naar de derde ronde. Zondag is de finaledag: de beste speler start dan het laatst. De prijsuitreiking is na afloop van de finale, rond 17.30 uur (afhankelijk van het weer). De NOS doet zaterdag en zondag live verslag van de ontknoping van het KLM Open. Naast golf is er een Promodorp met een programma tot ongeveer 20.00 uur. De dagen ervoor is ook van alles te zien en te beleven, zoals Charity-An op zaterdag 4 september: bedrijven bekende Nederlanders spelen ten bate van goede doelen. Dinsdag is de Kick-Off: het startschot van het KLM Open, waarbij prominente deelnemers kunstjes tonen die ze tijdens een speelronde niet gauw kunnen ‘flikken’.

 

Het eerste Nederlandse toernooi vond plaats in 1912 op de Haagse Golf & Country Club: het is daarmee een van de oudste toernooien op de Europese tour. Alleen het Brits Open (1860), Frans Open (1906), Belgisch Open (1910) en Duits Open (1911) zijn ouder. Door de jaren heen hebben verschillende grote bedrijven hun naam aan het toernooi verbonden, waaronder Heineken en TNT. Van 1981 tot en met 1990 was KLM gastheer van het Dutch Open en sinds 2004 opnieuw, waarmee de naam veranderde in KLM Open.

Lees ook:KLM Dutch Open Golf in Zandvoort
Lees ook:KLM Open Golf in Zandvoort
Lees ook:KLM Open Golf 2014 in Zandvoort
Lees ook:KLM Open Golf 2011 in Hilversum
Lees ook:Eeuwfeest KLM Open Golf in Hilversum

1 Reacties // Reageer

One thought on “KLM Open Golf in Hilversum

  1. cedriek

    Goed dat het toernooi dit jaar weer in Hilversum wordt georganiseerd. De Hilversumsche Golf Club heeft een van de mooiste golfbanen van Nederland. Zeer uitdagend en ik ben benieuwd wie er dit jaar een mooie score neer gaat zetten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>