KLM Dutch Open Golf in Zandvoort

Het KLM Open 2008 in Zandvoort is de 89e editie van het Internationale Open Golf Kampioenschap van Nederland, ook wel Dutch Open genoemd (2013: klik hier). Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus 2008  spelen 156 van de beste mannelijke spelers van Europa op de Kennemer Golf & Country Club. Na vrijdag gaan de 75 beste spelers door naar de derde ronde. Zondag is de finale: de beste speler start het laatst. Aan het eind van de dag is duidelijk wie de beker van titelverdediger Ross Fisher overneemt. De Kennemer Golf & Country Club is een duinbaan, ontworpen in 1927. De baan hoort tot de top-100 banen van Europa en beschikt over drie 9-holes banen. De 18-holes Championship Course voor het KLM Open bestaat uit een mix van alle drie banen. Zie ook ‘Ladies Open‘.

 

Het eerste toernooi vond plaats in 1912 op de Haagse Golf & Country Club en het is daarmee een van de oudste toernooien van de Europese tour. Alleen het Frans Open (1906), Belgisch Open (1910) en Duits Open (1911) zijn ouder. Door de jaren heen verbonden verschillende grote bedrijven hun naam aan het toernooi, waaronder Heineken en TNT. Van 1981 tot en met 1990 was KLM gastheer en sinds 2004 is de KLM opnieuw hoofdsponsor.

 

 

 

Lees ook:KLM Open Golf in Zandvoort
Lees ook:KLM Open Golf 2014 in Zandvoort
Lees ook:Eeuwfeest KLM Open Golf in Hilversum
Lees ook:Golfsport: KLM Open in Zandvoort
Lees ook:Golftoernooi KLM Open in Zandvoort

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “KLM Dutch Open Golf in Zandvoort

  1. Pingback: Ladies Open Golftoernooi in Eindhoven | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>