City Racing Rotterdam 2012

Zondag 26 augustus 2012 is Rotterdam voor de 8e keer het domein van City Racing Rotterdam en kijken zo’n half miljoen toeschouwers hoe bekende coureurs door de straten van het centrum scheuren (2013: klik hier). Om 11.00 uur openen de tribunes en de VIP-accreditatie en begint de persconferentie. Om 12.00 uur start het voorprogramma. Om 14.00 uur worden de races geopend met de Drivers Parade. Daarna start het hoofdprogramma met maar liefst drie Formule-1 coureurs: Romain Grosjean van Lotus F1-Team, Nico Grosberg van Mercedes AMG Petronas F1 en Guido van der Garde van het Caterham F1-Team.

 

Naast de Formule-1 deelnemers zijn er een aantal publieksentertainers, racetalenten en parades met auto’s. De 15-voudig Guiness Book of Records houder Terry Grant is weer van de partij, Tim Coronel is present met de NL Drift Serie en de Racing Diva’s laten zich van hun beste kant zien. Prins Pieter Christiaan neemt deel met Kelvin Snoeks van Team Ekris in een BMW M3 Gr4. Voor het eerst nemen ook zijspanners deel aan City Racing Rotterdam, mogelijk gemaakt door sponsor Petronas. Om 16.30 uur eindigen de races en begint het feest in het VIP-Dorp. Het parcours loopt vanaf het Hofplein over de Coolsingel, Blaak en de Willemsbrug. Langs het parcours staan een aantal tribunes en bij station Blaak is net als vorig jaar een familieplein ingericht. Over de Blaak wordt een voetgangersbrug geplaatst.

Lees ook:Bavaria City Racing Rotterdam 2011
Lees ook:City Racing Rotterdam 2013
Lees ook:VKV City Racing Rotterdam
Lees ook:Zondag 31 augustus: City Racing Rotterdam
Lees ook:Bavaria City Racing 2010 Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>