Bavaria City Racing Rotterdam 2011

Zondag 21 augustus 2011 is Rotterdam het decor van de 7e editie van Bavaria City Racing (2013: klik hier): dan kijken zo’n half miljoen toeschouwers hoe bekende coureurs door de straten van het centrum scheuren. Om 11.00 uur openen het VIP-dorp en familieplein. Om 12.10 start het voorprogramma. Om 14.00 uur worden de races geopend met de Drivers Parade. Daarna start het hoofdprogramma met onder andere Ferrari, Mercedes en Renault.

Om 16.30 uur eindigen de races het parcoursprogramma en begint het feest in het VIP-Dorp. Het parcours loopt over de Coolsingel, Blaak en de Willemsbrug. Langs het parcours staan een aantal tribunes en bij station Blaak is net als vorig jaar een ECO-familieplein ingericht. Over de Blaak wordt een voetgangersbrug geplaatst. Team Holland Racing verschijnt met historische Daf Formule raceauto’s aan de start. De vijftienvoudig Guiness Book of Records houder Terry Grant brengt met de Legend Cars zijn stuntperformance, net als in 2009. Tim Coronel rijdt in Rotterdam in een elektrische racewagen, de zogenaamde e-buggy. Hij is de eerste coureur ter wereld die een racewagen heeft laten ombouwen en doet in 2012 als eerste in de geschiedenis een e-raceauto mee aan de Dakar Rally. Daarnaast doet ook de Formulec elektrische raceauto voor het eerst mee aan het autosport evenement. Voormalig Spyker Formule 1-testrijder Alexandre Premat bestuurt deze unieke bolide in Rotterdam. Formulec opent de weg voor een nieuwe generatie van racen, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën.

Lees ook:City Racing Rotterdam 2012
Lees ook:VKV City Racing Rotterdam
Lees ook:Zondag 31 augustus: City Racing Rotterdam
Lees ook:Bavaria City Racing 2010 Rotterdam
Lees ook:Bavaria City Racing Rotterdam groter dan ooit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bavaria City Racing Rotterdam 2011

  1. NikitaWilde

    Echt VET, Fantastisch, Die gierende banden & brullende auto motors..

    En dat we het ook in Rotterdam, weer mee mogen maken…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>