Bavaria City Racing 2010 Rotterdam

Rotterdam maakt zich op voor het derde grote evenement deze zomer: op zondag 22 augustus 2010 scheuren bekende coureurs door de straten van het centrum tijdens de zede editie van Bavaria City Racing (editie 2013: klik hier). Net als vorig jaar worden zo’n half miljoen toeschouwers verwacht. Alle takken van autosport zijn te zien, van F1 tot Superleague, van Dakar tot karting met een aantal jonge Nederlandse talenten. De organisatie wist een aantal grote namen uit de Formule 1 en Dakar Rally te strikken.

 

Het parcours loopt onder andere over de Coolsingel, Blaak en de Willemsbrug. Een groot deel van de binnenstad zal voor het verkeer zijn afgesloten. De politie vraagt het publiek stoelen, keukentrapjes en zelf in mekaar geflanste constructies thuis te laten. Die kunnen een gevaar vormen als grote groepen mensen zich plotseling verplaatsen. Steigers en andere constructies zal de politie niet toestaan. Ook meegenomen alcohol is taboe. Na demonstraties, promorondes en een warming-up begint om 14.00 uur het hoofdprogramma. Langs het parcours staan een aantal tribunes en bij station Blaak is een ECO-familieplein ingericht. Over de Blaak wordt een voetgangersbrug geplaatst. Veronica besteedt zondag aandacht aan de races op tv.

Lees ook:Bavaria City Racing Rotterdam 2011
Lees ook:City Racing Rotterdam 2012
Lees ook:Bavaria City Racing Rotterdam groter dan ooit
Lees ook:Pre-proloog Le Dakar 2013 in Valkenswaard
Lees ook:City Racing Rotterdam 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>