Venloop 2012

De Limburgse stad Venlo is zondag 25 maart 2012 in de ban van de 7e editie van de ING Venloop (2013: klik hier). Het hardloopevenement is populairder dan ooit en bereikt ditmaal een record aantal van meer dan 13.000 deelnemers voor één van de wedstrijden, onder wie een behoorlijk aantal uit het naburige Duitsland. De Venloop heeft een naam vanwege de sfeer: de gezelligheid en de enorme toestroom aan publiek. Om de sfeer te vergroten, is voor de derde keer het project ‘De mooiste straat’ opgezet. De best versierde en meest sfeervolle straat wint een geheel verzorgde barbecue.

Er komt een sterk atletenveld aan de start van de halve marathon, omdat de Venloop dit en volgend jaar ook het Nederlands Kampioenschap (NK) Halve Marathon is. De laatste meters van het parcours lopen over de Venlose Parade. De tien kilometer start om 12.00 uur, de halve marathon om 13.45 uur (niet vergeten: in de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd in: dan gaat de klok een uur vooruit). Overige lopen: zie programma. Voor het eerst is er dit jaar een After Party in het ING Venloop Paviljoen in het Julianapark. Zondag is er geen treinverkeer op het traject Eindhoven- Helmond- Deurne – Horst Sevenum. De NS zet bussen in. Tussen Horst Sevenum en Venlo rijden wel treinen.

Lees ook:Halve stadsmarathon Venloop 2011
Lees ook:Venloop 2013 in Venlo
Lees ook:Venloop 2010
Lees ook:Zondag 26 maart: twaalfde Venloop van Venlo
Lees ook:Venloop 2014 in Venlo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>