Zomer 2012 wordt ‘spookzomer’

Er staat ons een ‘spookzomer’ te wachten: nat en warm, met veel kans op tornado’s. Dat voorspelt Meteo-info. Het online weerplatform maseert haar voorspellingen op hoge zonnecycli, afwijkende temperaturen in de oceanen en La Niña die in sterkte afneemt. Daardoor wordt het zeewater rond de evenaar minder koud. Volgens de site verloopt de lente normaal tot iets warmer dan normaal. In maart en april laat het weer weinig afwijkend gedrag zien.

 

Dat wordt anders in jui, aldus Meteo-info: dan komen er drie maanden met ecxtreem nat en warm weer, met tropische buien en hevige onweersbuien met hagel, zware windstoten en zelfs tornado’s. Reden is het feit dat de hoge lucht boven onze omgeving koud zal zijn e nin botsing komt met lagere warme grondwinden.

Lees ook:September begint met zomerse temperaturen
Lees ook:April doet wat hij wil: sneeuw en vorst op komst
Lees ook:Code geel voor heel Nederland aan eind eerste tropische dag
Lees ook:La Niña zorgt voor droge en zonnige lente
Lees ook:Zomer 2017: veel meer wespen dan normaal verwacht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zomer 2012 wordt ‘spookzomer’

  1. romeo

    Ik hoop dat het tegendeel bewezen wordt en dat er deze zomer op de plaatsen waar mijn vriendin en ik zullen bevinden op de wereld gewoon lekker weer is. Maar wij houden wel rekening met alle te bedenken scenario’s die ons zouden kunnen treffen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>