La Niña zorgt voor droge en zonnige lente

Het voorjaar van 2011 wordt zonnig en droog met normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dat voorspelt Meteovista. Het weerbedrijf zegt ‘relatief zeker’ van haar voorspelling te zijn.’ De nogal lage temperatuur van het water van de Noordzee en delen van de Atlantische Oceaan water zorgt voor zacht lenteweer. Oorzaak is weerfenomeen La Niña: het zusje van El Niño zorgt voor kouder zeewater rond de evenaar.

 

Komende maanden valt er rond de Noordzee weinig neerslag en is er veel ruimte voor  de zon, aldus Meteovista. De lente zou dit jaar ook vroeg kunnen beginnen en vooral in maart en april is er veel kans op zon. ‘Er wordt minder vocht aangevoerd en dus is er minder bewolking. Bovendien zien we dit voorjaar een grote kans op hoge luchtdruk boven West-Europa’, aldus het weerinstituut: ‘Dat komt zonnig weer ten goede.’  De zomer zou warm van start kunnen gaan, omdat tijdens een droge lente het vochtgehalte van de bodem afneemt.

Lees ook:Tot juli droog en warm weer
Lees ook:Zwemmen in de Noordzee: pas op voor muien!
Lees ook:Koninginnedag: zonnig, maar fris
Lees ook:Zomer 2012 wordt ‘spookzomer’
Lees ook:Laat de schaatsen alvast slijpen: volgende week kans op schaatsweer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>