Laat de schaatsen alvast slijpen: volgende week kans op schaatsweer

@Erik Feenstra

Komende week is er grote kans op gunstig schaatsweer. Haal de schaatsen maar uit het vet en laat ze alvast slijpen: na het weekend gaat het vriezen, in het binnenland ook overdag en ‘s nachts daalt het kwik naar -5 tot -10 graden. Schaatsen op ondiep water zit er dan dik in, aldus de meteorologen: na een paar nachten vorst kunnen ijsverenigingen aan de bak en sintelbanen schaatsklaar maken.

Zie ook: Eerste marathon op natuurijs

Of het genoeg gaat vriezen om ook op open water te kunnen schaatsen, valt nu nog niet te zeggen. Daarvoor moet het een aantal dagen en nachten goed hard doorvriezen. In ieder geval zorgt een krachtig hogedrukgebied volgende week voor droog weer met zonnige perioden en matige vorst. Eerst moeten we een weekend met veel wind trotseren: er is tijdelijk storm (windkracht 9) met windstoten tot 100 km/uur mogelijk. Vanaf donderdagavond kan het regionaal wit worden. Na een periode met sneeuwbuien begint de koude periode.

Lees ook:Koning Winter komt terug: mogelijk kunnen we weer schaatsen op natuurijs
Lees ook:Mogelijk opnieuw schaatsen op natuurijs
Lees ook:Pak sneeuw vertraagt groei natuurijs
Lees ook:Schaatsen op natuurijs: op steeds meer plekken mogelijk
Lees ook:Vadertje Vorst komt terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>