April doet wat hij wil: sneeuw en vorst op komst

Na een veel te warme maand maart doet april duidelijk een stap terug: de temperaturen dalen tot onder het gemiddelde. April doet wat hij wil, een oude weerspreuk, geldt anno 2012 nog altijd. Het gaat koud worden, aldus het KNMI en weeronline. Koude lucht stroomt ons land binnen en zorgt voor felle buien en vorst. Dinsdag is er ook kans op hagel en natte sneeuw, voorspellen meteorologen. Afgelopen nacht was het al flink koud, met hier en daar 5 tot zelfs 10 graden vorst.

 

Het paasweekeinde belooft allesbehalve warm te worden: het blijft kouder dan wat er gemiddeld wordt gemeten. Maart was veel te zacht en eindigde samen met maart 1957 op plaats drie in de rij van warmste maartmaanden in ruim een eeuw.

Lees ook:September sluit af met zomers weekend
Lees ook:Sinds 1998 ‘s-nachts niet meer zo koud geweest
Lees ook:Winter is terug
Lees ook:Chaos door sneeuw in zuidoosten Nederland
Lees ook:Koning Winter deelt late tik uit – Koningsdag wordt koud!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>