Code geel voor heel Nederland aan eind eerste tropische dag

IMG_20160516_161101Vrijdag 5 juni beleeft Nederland de eerste tropische dag van het jaar, met op veel plaatsen ruim 30 graden. Maar na één dag is het voorlopig alweer gedaan met de zomerse pret: aan het eind van de middag doemen de eerste onweersbuien vanuit het westen op, stevig genoeg voor het KNMI om voor het hele land code geel uit te doen gaan: een waarschuwing voor gevaarlijk weer. Update: voor Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant geldt code oranje: een waarschuwing voor extreem weer.

Zie ook: vrijdag 12 juni mogelijk opnieuw tropisch warm

De regen- en onweersbuien kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten van 75-100 km/uur. De buien trekken in de avond en de nacht over het land naar het oosten. Als de buien naar Duitsland zijn weggetrokken, keert het zonnige weer terug, maar de warmte niet. De wind draait naar het noorden en de middagtemperaturen komen op de meeste plekken in het land voorlopig niet voorbij de 20 graden.

Lees ook:KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer: code geel
Lees ook:KNMI: code oranje in Brabant, Limburg en Gelderland, code geel in rest van het land
Lees ook:KNMI: code oranje in zuiden van het land
Lees ook:KNMI waarschuwt voor noodweer
Lees ook:Woensdagmiddag en -avond code geel: kans op zware onweersbuien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>