KNMI: code oranje in Brabant, Limburg en Gelderland, code geel in rest van het land

IMG_20160516_161545Het KNMI waarschuwt voor ‘extreem weer‘ op maandagmiddag in de provincies Brabant, Limburg en Gelderland en heeft er code oranje uitgeroepen. Voor de rest van het land geldt code geel (‘gevaarlijk weer’). In Brabant, Limburg en Gelderland is grote kans op onweersbuien met hagel en lokaal veel neerslag.

De eerste zware onweersbuien trokken rond 15.00 uur vanuit België het oosten van Zeeland en het westen van Brabant binnen. De buien kunnen zorgen voor grote hageltenen, veel regenwater, forse windstoten en veel bliksem. De zwaarste buien trekken waarschijnlijk via Noord-Brabant naar Gelderland en kunnen ook het uiterste noorden van Limburg aandoen. Daarom geldt in die provincies code oranje, maar dat kan worden uitgebreid, als dat nodig blijkt. Verder weg op de Noordzee ligt een tweede onweerszone die het noordwesten mogelijk aan het begin van de avond bereikt.

Lees ook:Zware onweersbuien Noord-Brabant en Limburg: code oranje
Lees ook:KNMI: code oranje in zuiden van het land
Lees ook:KNMI waarschuwt voor noodweer
Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:Code oranje in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>