Zware onweersbuien Noord-Brabant en Limburg: code oranje

In de provincies Noord-Brabant en Limburg is code oranje van kracht (extreem weer), omdat er zware onweersbuien op komst zijn, met kans op hagel en windstoten. Plaatselijk kan er in korte tijd heel veel regen vallen. Vooral in het oosten va nNoord-Brabant en het noorden van Limburg kan dat tot overlast leiden, waarschuwt het KNMI, omdat in deze gebieden de afgelopen dagen al veel regen is gevallen.

In de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland geldt code geel (kan op gevaarlijk weer). In de loop van de avonden nacht verdwijnen de buien geleidelijk. De A74 bij Venlo is nog steeds afgesloten voor het verkeer omdat een deel van een talud over de weg is gespoeld.

Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:KNMI: code oranje in Brabant, Limburg en Gelderland, code geel in rest van het land
Lees ook:Code oranje in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland
Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje
Lees ook:Sneeuw in oosten van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>