Inspectie dreigt kinderfeestje Ajax-AZ te verstoren

Donderdag 19 januari 2012 komen een slordige twintigduizen kinderen en begeleiders van basisscholen en sportverenigingen naar de Amsterdam ArenA, om er gratis de inhaalwedstrijd Ajax-AZ bij te wonen. De onderwijsinspectie dreigt het kinderfeestje te komen verstoren: leerplichtambtenaren grijpen de wedstrijd aan om te controleren of het verzuim netjes is aangemeld. Het bekerduel mag alleen worden bezocht door kinderen en hun begeleiders.

 

Ajax heeft scholen benaderd en lesmateriaal ontwikkeld over veiligheid rond wedstrijden. Op die manier kunnen scholen het uitje bestempelen als educatieve excursie. Scholen moeten wel netjes ontheffing aanvragen; doen ze dat niet, dan riskeren ze straf. Ook ouders moeten oppassen: kinderen die buiten school om naar de wedstrijd gaan, moeten officieel verloof hebben.

Lees ook:Donderdag 10 maart: grootste schoolreisje ter wereld bij Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Van Gogh Museum lanceert ‘Van Gogh op school’
Lees ook:Veel speeltuinen zijn onveilig
Lees ook:Massaal scholenbezoek ART ZUID Amsterdam
Lees ook:WK Voetbal op groot scherm bij Pathé

1 Reacties // Reageer

One thought on “Inspectie dreigt kinderfeestje Ajax-AZ te verstoren

  1. Pierre Le PAtron

    Ze moeten oppassen die inspecteurs. Je kan er alleen naar toe en controleren als je zelf begeleider bent van minimaal 6 kinderen. Ze riskeren op deze manier een stadionverbod.
    Het is ook altijd wat in onderwijsland. Is het geen 1040 uren norm dan wel weer een ‘uitje’ voor kinderen waarop gecontroleerd moet worden. Nederland verlaagt zich door steeds meer controles. Blehh

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>