Donderdag 10 maart: grootste schoolreisje ter wereld bij Safaripark Beekse Bergen

downloadRuim drieduizend leerlingen van 21 basisscholen komen op donderdag 10 maart samen in Safaripark Beekse Bergen voor de recordpoging ‘Grootste schoolreisje ter wereld’. Die dag doen ruim 200.000 basisschoolleerlingen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika mee aan de actie ‘Wij trekken aan de bel’ van het Liliane Fonds. Met behulp van toeters, bellen én hun stem maken ze één minuut herrie op 770 schoolpleinen en bij de Beekse Bergen. Zo vragen ze aandacht voor meer dan 23 miljoen leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die níet naar school kunnen of mogen (bron: persbericht).

Ieder kind moet naar school kunnen. Onderwijs is een recht, géén privilege.  Dat is ook vastgelegd in het VN-Kinderrechtenverdrag. Toch is de praktijk vaak anders, zéker voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Hoe dat komt? De school is te ver of niet toegankelijk, kinderen worden geweigerd, leerkrachten missen de benodigde kennis en speciaal lesmateriaal en ouders hebben dikwijls geen geld voor school. Samen met de ‘herrieschoppers’ wil het Liliane Fonds deze kinderen een stem geven.

Het huidige record ‘grootste educatieve schoolreisje’ stamt uit 2013 en staat op 1872 kinderen en begeleiders. Aan de recordpoging in Hilvarenbeek doen 3073 kinderen en begeleiders mee. Om 10.30 uur zingen ze uit volle borst het actielied ‘Herrie op het plein’ om daarna één minuut lang een daverend kabaal te maken. Vanzelfsprekend wordt ook voor oordopjes gezorgd! Op verschillende schoolpleinen en in Safaripark Beekse Bergen moedigen bekende Nederlanders de kinderen aan. Om er een paar te noemen: Kees Tol, Tako Rietveld, Safa en docent Bart van Morselt van tv-programma Brugklas, Jaap Jongbloed,  Addy van den Krommenacker, Jan Slagter en Wijnand Stomp. Ook parlementariërs, wethouders en burgemeesters komen op 10 maart in actie.

Lees ook:Inspectie dreigt kinderfeestje Ajax-AZ te verstoren
Lees ook:Libéma realiseert met Safari Resort Beekse Bergen unieke vakantiebestemming in Nederland
Lees ook:Opening lippenberenverblijf woensdag 24 augustus in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Safaripark Beekse Bergen: pasgeboren vijfling jachtluipaardjes voor het eerst naar buiten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>