Ome Joop’s Tour 2011

Zondag 25 juli 2011 start de 61e editie van Ome Joop’s Tour met een feest in de Rijnhal in Arnhem (2013: klik hier). De tour is de jaarlijkse tiendaagse fietsvakantie voor kinderen van tien tot twaalf jaar, die zonder de Tour geen vakantie zouden hebben. Wat ooit in het Arnhemse park Sonsbeek begon, groeide uit tot een heuse tourkaravaan langs tien etappeplaatsen in Nederland. Ome Joop’s Tour is geen snelheidswedstrijd, maar een gezelligheidstour met 120 deelnemertjes verdeeld over tien wielerploegen voor meisjes en tien voor jongens, begeleiders en volgwagens.

 

Traditionele hoogtepunten ieder jaar zijn de bezoeken aan de Efteling en Wasser Wunderland in het Duitse Kalkar. Maandag gaat de eerste etappe naar Lochem. Dinsdag trekt de stoet naar Apeldoorn en bezoekt de Apelheul. Woensdag ontvangt het Dolfinarium in Harderwijk de kinderen. Zondag 31 juli is een rustdag in de Efteling in Kaatsheuvel. Dinsdag 2 augustus staat Kalkar Wonderland in Duitsland op het programma. Woensdag 4 augustus is de laatste etappe terug naar Arnhem: om 16.00 uur wordt de tourkaravaan terugverwacht in de Rijnhal. Ome Joop’s Tour bestaat sinds 1950 en is uitsluitend voor kinderen tussen  10 en 13 jaar. Ome Joop Legerstee begon in dat jaar samen met agent Van Veldhoven het recreatieve en sportieve wielerfeest voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Die doelstelling bestaat ook nu nog: Marcel Legerstee en zijn broer Joop hebben het werk van hun vader voortgezet.

Lees ook:Ome Joop’s Tour 2012
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2013
Lees ook:Ome Joop’s Tour: fietsvakantie voor kinderen die het niet breed hebben
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2015
Lees ook:Finish Ome Joops’ Tour woensdag 30 juli in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>