Ome Joop’s Tour 2012


Zondag 22 juli 2012 begint de 62e editie van Ome Joop’s Tour in Arnhem; dit jaar in het teken van de Olympische Spelen die volgende week in Londen beginnen (2013: klik hier). De tour is de jaarlijkse tiendaagse fietsvakantie voor kinderen van tien tot twaalf jaar, die zonder de Tour geen vakantie zouden hebben. Wat ooit in het Arnhemse park Sonsbeek begon, groeide uit tot een heuse tourkaravaan langs tien etappeplaatsen in Nederland.

Ome Joop’s Tour is geen snelheidswedstrijd, maar een gezelligheidstour met 120 deelnemertjes verdeeld over tien wielerploegen voor meisjes en tien voor jongens, begeleiders en volgwagens. Traditionele hoogtepunten ieder jaar zijn de bezoeken aan de Efteling en Wunderland in het Duitse Kalkar. Maandag gaat de eerste etappe naar Sportcentrum Papendal. Donderdag ontvangt Toverland in Horst aan de Maas de deelnemers. Zondag 29 juli is een rustdag in de Efteling. Dinsdag 31 juli staat Kalkar Wonderland in Duitsland op het programma. Woensdag 1 augustus is de laatste etappe terug naar Arnhem en wordt de tourkaravaan in de loop van de middag terugverwacht in de Rijnhal. Ome Joop’s Tour bestaat sinds 1950. Ome Joop Legerstee begon in dat jaar samen met agent Van Veldhoven het recreatieve en sportieve wielerfeest voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Die doelstelling bestaat ook nu nog: Marcel Legerstee en zijn broer Joop hebben het werk van hun vader voortgezet.

Lees ook:Ome Joop’s Tour 2011
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2015
Lees ook:Ome Joop’s Tour: fietsvakantie voor kinderen die het niet breed hebben
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2013
Lees ook:Zestigste editie Ome Joop’s Tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>