Ome Joop’s Tour: fietsvakantie voor kinderen die het niet breed hebben

Zondag 23 juli begint de 67e editie van Ome Joop’s Tour in Arnhem, de jaarlijkse tiendaagse fietsvakantie voor kinderen van tien tot twaalf jaar, die anders geen vakantie zouden hebben. Het begon ooit in het Arnhemse park Sonsbeek en groeide uit tot een heuse tourkaravaan langs tien etappeplaatsen in Nederland. Ome Joop’s Tour is geen snelheidswedstrijd, maar een gezelligheidstour met 144 deelnemertjes verdeeld over tien wielerploegen voor meisjes en veertien voor jongens, begeleiders en volgwagens.

Zondag verzamelt iedereen zich op Topsportcentrum Papendal. Maandag vertrekt de eerste etappe van Arnhem naar Nijmegen. Traditioneel hoogtepunt is een bezoek aan de Efteling, dit jaar op zondag 29 juli. Ander vast onderdeel is Wunderland Kalkas, aankomst sinsdag 1 augustus. Wonegsdag 2 augustus finishen de sportievelingen om 16.00 uur in Sportpark Valkhuizen in Arnhem. Ome Joop’s Tour bestaat sinds 1950. Ome Joop Legerstee begon in dat jaar samen met agent Van Veldhoven het recreatieve en sportieve wielerfeest voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Die doelstelling bestaat ook nu nog: Marcel Legerstee en zijn broer Joop hebben het werk van hun vader voortgezet.

Lees ook:Ome Joop’s Tour 2015
Lees ook:Finish Ome Joops’ Tour woensdag 30 juli in Arnhem
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2013
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2011
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>