Finish Ome Joops’ Tour woensdag 30 juli in Arnhem

Woensdag 30 juli eindigt de 64e editie van Ome Joop’s Tour in Arnhem, de jaarlijkse tiendaagse fietsvakantie voor kinderen van tien tot twaalf jaar, die anders geen vakantie zouden hebben (2015: klik hier). Wat in 1950 begon als wielerfeestje in het Arnhemse park Sonsbeek, groeide uit tot een heuse tourkaravaan langs tien etappeplaatsen in Nederland. Ome Joop’s Tour is geen snelheidswedstrijd, maar een gezelligheidstour met 120 deelnemertjes verdeeld over tien wielerploegen voor meisjes en tien voor jongens, begeleiders en volgwagens.

Traditioneel hoogtepunt is ieder jaar de rustdag in de Efteling, dit jaar op zondag.  De Tour begon maandag 21 juli. De route liep dit jaar over e Veluwe, via Vaassen, Elburg, Harderwijk, Barneveld en Tiel naar Kaatsheuvel. Maandag gaat de tocht naar Oss, dinsdag naar Papendal, woensdag komt de Tour aan in de Rijnhal in Arnhem. Door noodweer is de lange fietstocht naar Oss vervangen door een ritje met de bus. Ome Joop’s Tour bestaat sinds 1950. Ome Joop Legerstee begon in dat jaar samen met agent Van Veldhoven het recreatieve en sportieve wielerfeest voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Die doelstelling bestaat ook nu nog: Marcel Legerstee en zijn broer Joop hebben het werk van hun vader voortgezet.

Lees ook:Ome Joop’s Tour 2013
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2015
Lees ook:Ome Joop’s Tour: fietsvakantie voor kinderen die het niet breed hebben
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2011
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>