Bezoekers Pinkpop: pas op voor giftige xtc-pillen

Het Openbaar Ministerie (OM) van Maastricht waarschuwt bezoekers van popfestival Pinkpop, dit weekend in Landgraaf, voor gevaarlijke xtc-pillen (2013: klik hier). Ook op Twitter waarschuwen mensen elkaar. Sinds eind vorig jaar zijn in Zuid-Limburg drie mensen overleden aan xtc-pillen met de gevaarlijke stof PMMA erin. Het zijn bruine of crèmekleurige tabletten met als logo een klavertje drie met een stengel.

 

Maar ook pillen met een andere kleur kunnen volgens het OM gevaarlijk zijn, zeker in combinatie met andere drugs en alcohol. PMMA is een chemische stof die de werking van xtc vertraagt, waardoor gebruikers snel de neiging hebben nog maar een pilletje in te nemen. Volgens justitie is het ‘een stofje dat heel slecht kan uitvallen: je krijgt er al snel teveel van binnen als je deze pillen slikt.’ Over het algemeen zit in xtc de werkzame stof MDMA. In tegenstelling tot die chemische stof, liggen bij PMMA de waarden van een werkzame dosis en een dodelijke overdosis veel dichter bij elkaar.

Lees ook:Amsterdam Dance Event waarschuwt voor dodelijke XTC
Lees ook:Opnieuw honderd aanhoudingen bij ADE
Lees ook:Vierde dode bij Amsterdam Dance Event
Lees ook:Mogelijk levensgevaarlijke stoffen in rookwolk Moerdijk
Lees ook:Woensdag 14 oktober begint Amsterdam Dance Event 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>