Woensdag 14 oktober begint Amsterdam Dance Event 2015

Woensdag 14 tot en met zondag 18  oktober vindt in Amsterdam de 20e editie van het Amsterdam Dance Event (2016: klik hier). Wat in 1995 begon als feestje voor 300 professionals en optredens op vijf locaties in de binnenstad, groeide uit tot de meest toonaangevende conference en grootste clubfestival voor elektronische muziek ter wereld. Het Trimbos Instituut heeft gewaarschuwd voor gevaarlijke xtc-pillen met een ADE-logo erop.

Naar verwachting komen er 350.000 mensen uit binnen- en buitenland naar 350 event, met optredens van 2.200 artiesten. ’Amsterdam ademt vijf dagen lang dance’, zegt directeur Richard Zijlma in het Parool. ‘Het is een soort Walmart voor de dance-industrie’ (een supermarktketen). De groei ging volgens Zijlma ‘hand in hand met het succes van Nederlandse dj’s en de populariteit van de muziekstroming wereldwijd.’ Deze jubileumeditie mogen de ruim tachtig deelnemende locaties tot 08.00 uur open blijven.

De locaties zijn divers: van massale feesten in onder meer de ArenA (Amsterdam Music Festival), de RAI (PRJCT Music festival) en de Heineken Music Hall (I Am Hardstyle) tot bijzondere concerten in het Rembrandthuis, het Bijbels Museum, Muziekgebouw aan ‘t IJ en de Koepelkerk, maar uiteraard zijn er ook de oude vertrouwde locaties als Paradiso en de Melkweg. Op het dagprogramma staan workshops, panels, tal van interviews, exposities en films, onder de noemer ADE-Playground.

Lees ook:Amsterdam Dance Event (ADE): woensdag 18 t/m zondag 23 oktober
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2017
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2013
Lees ook:Record aantal dj’s naar Amsterdam Dance Event
Lees ook:Dance event Freshtival in Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>