Opnieuw honderd aanhoudingen bij ADE

De politie maakt zich grote zorgen over het drugsgebruik tijdens het Amsterdam Dance Event (2016: klik hier). Zaterdagnacht werden – net als de nacht ervoor – bij verschillende feesten zo’n honderd mensen aangehouden, de meesten met meer dan de toegestane vijf xtc-pillen op zak. Ook waren er vechtpartijen, maar ‘dat is gebruikelijk bij een evenement van deze grootte waarbij duizenden mensen bij elkaar zijn’, aldus een woordvoerster van de politie.

‘Op straat kwamen onze agenten veel in aanraking met mensen die zeer agressief waren, of beweerden dat ze waren ontvoerd door buitenaardse wezens’, zei Ellie Lust van de Amsterdamse politie tegen de NOS. Vrijdag werden ook ruim honderd mensen aangehouden, zestien hadden medische hulp nodig nadat ze onwel waren geworden. Zaterdag overleed een 33-jarige vrouw uit Zwolle die ‘diverse soorten drugs’ op een ADE-feest had gebruikt, meldde haar vriend tegenover de politie. Vorig jaar overleden drie bezoekers van ADE door drugsgebruik.

Lees ook:Rumoerige jaarwisseling
Lees ook:Rotterdam Dance Parade
Lees ook:Verdachte aanslag gemeentehuis Waalre aangehouden
Lees ook:Brand meester in duinen Schoorl
Lees ook:Beestenbende in de stad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>