Koeiemart en Nacht van Woerden 2010

Dinsdag 26 oktober 2010 beleeft Woerden voor de 10e keer de Kiremko Nacht van Woerden, een cross wielerwedstrijd door de binnenstad aan de vooravond van de jaarlijkse ‘Koeiemart’ (editie 2012: klik hier). ‘Traditioneel zal het een kampioenbal worden’, belooft de website, met toprenners uit Nederland en buurlanden. De toegang is gratis; programma: zie website. Het spektakel begint om 18.20 uur, de eliterenners starten als laatste om 21.45 uur.

 

Het Kazerneplein verandert dinsdagnacht in een sfeervol horecaplein, met overkapping, podium en een ‘Back tot the 90s feest’. De nacht gaat vooraf aan de 600ste Woerdense Koeienmart op woensdag 27 oktober. In 1410 kende Jan van Beieren Woerden het recht toe om twee markten te houden: een paarden –en een koeienmarkt. Tegenwoordig is daar één markt van overgebleven: de Koeiemart, die ieder jaar op de eerste woensdag na 20 oktober plaatsvindt. De Koeiemart staat woensdag vanaf 06.00 uur op het Kerkplein. In het centrum staat de hele dag een braderie en op het Kerkplein ’s morgens ook een streekmarkt. Dinsdag en woensdag is er kermis op het Exercitieveld en Langs de Haven staat een Landbouwwerktuigenshow. Het Kazerneplein wordt woensdag ingericht met terrasjes: er is een Dj en traditioneel is er erwtensoep te koop.

Lees ook:Nacht van Woerden en Koeiemart 2011
Lees ook:Nacht van Woerden en Woerdense Koeiemart 2015
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeiemarkt 2012
Lees ook:Nacht van Woerden en Woerdense Koeienmarkt
Lees ook:Nacht van Woerden en 600ste Koeienmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>