Nacht van Woerden en Woerdense Koeiemart 2015

Locatie_Groene_HartWoensdag 21 oktober vindt in Woerden de 605e keer de Koeienmarkt plaats, in de volksmond de Woerdense Koeimart genoemd. De traditionele markt groeide door de eeuwen heen tot een groots festijn met naast de koeienmarkt in het centrum kermis, braderie en warenmarkt. In 1410 kende Jan van Beieren Woerden het recht toe om twee markten te houden: een paarden- en een koeienmarkt. Daar is één markt van over: de Koeiemart, ieder jaar op de eerste woensdag na 20 oktober.

Zie ook: 815e Zuidlaardermarkt 2015

Dinsdagavond 20 oktober vindt voor de 15e keer de Kiremko wielerronde Nacht van Woerden plaats. Wat ooit begon als wedstrijdje in een buitenwijk, groeide uit tot een profronde bij donker door de binnenstad. Om 18.00 uur starten de Junioren, twee minuten daarna de Nieuwelingen, om 19.10 uur de Koppelcross (jeugd met professionals) en om 22.10 uur de Amateurs/sportklasse. De echte profs starten om 19.40 uur (vrouwen) en om 20.40 uur (mannen). De toegang is gratis. In de binnenstad is het vanaf 18.00 uur feest op het Kerkplein, met dj’s en optredens.

 

Lees ook:Nacht van Woerden en Woerdense Koeienmarkt
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeienmarkt 2014
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeiemarkt 2012
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeiemart 2011
Lees ook:Nacht van Woerden en 600ste Koeienmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>