Nacht van Woerden en 600ste Koeienmarkt

Woerden bruist: dat is het motto van het stadje in het Groen Hart, dat zich profileert als kaasstad en wielerstad. De binnenstad is vernieuwd en heeft een grote parkeergarage gekregen. Woensdag vindt voor de 600e keer de Koeienmarkt plaats (2012: klik hier). De nacht ervoor, dinsdag 20 oktober 2009 vindt  de 9e Nacht van Woerden plaats, een internationale cross wielerwedstrijd. Het succes van deze wielerronde, waaraan ieder jaar veel toprenners uit binnen -en buitenland deelnemen,  is te danken aan de vele sponsors (waaronder hoofdsponsor Kiremko) en de gemeente Woerden. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit lost om 21.45 uur het startschot van de wedstrijd. De Belgische wereldkampioen Sven Nijs treedt aan, maar kan veel internationale concurrentie verwachten. Bij de vrouwen verschijnt de hele Oranjeploeg aan de start, inclusief wereldkampioene Marianne Vos.

Het voorprogramma begint om 18.20 uur met een wedstrijd voor amateurs; tot de start van het hoofdonderdeel zijn er wedstrijden junioren en dames. Stichting Wielerronde Woeden organiseert al sinds 35 jaar topevenementen in de wielersport, regelmatig met grote wielrenners. Het Kazerneplein is dinsdagnacht omgebouwd tot sfeervol overdekt horecaplein en disco voor een ‘Back to the 90th’ feest. De nacht gaat vooraf aan de 600ste Woerdense Najaars- en Koeienmarkt op woensdag 21 oktober. In 1410 kende Jan van Beieren Woerden het recht toe om twee markten te houden: een paarden –en een koeienmarkt. Tegenwoordig is daar één markt van overgebleven, die ieder jaar op de eerste woensdag na 20 oktober plaatsvindt. Dit jaar krijgt het oudste evenement van Woerden extra aandacht.  Er is ook kermis, warenmarkt, standwerkers, families die de koeienmarkt gezamenlijk komen vieren en om 12.00 uur vers gemaakte erwtensoep in wijksteunpunt De Plint.

Lees ook:Nacht van Woerden en Woerdense Koeienmarkt
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeienmarkt 2014
Lees ook:Nacht van Woerden en Woerdense Koeiemart 2015
Lees ook:Koeiemart en Nacht van Woerden 2010
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeiemarkt 2012

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nacht van Woerden en 600ste Koeienmarkt

  1. adriana

    wanneer is de koeienmarkt 2013?

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      woensdag 23 oktober 2013

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>