Nacht van Woerden en Koeiemart 2011

Dinsdag 25 oktober 2011 beleeft Woerden voor de 11e keer de Kiremko Nacht van Woerden, een wielerwedstrijd door de binnenstad aan de vooravond van de jaarlijkse ‘Koeiemart’ (2012: klik hier).  De toegang is gratis. Het spektakel begint om 18.20 uur met de amateurs. Daarna volgen de Junioren, de Koppelcross en de Vrouwenkoers. De eliterenners starten als laatste om 21.45 uur. De start is op de Oostsingel, de finish op het Torenwal Plantsoen. De nacht gaat vooraf aan de 602ste Woerdense Koeiemart op woensdag 26 oktober: een eeuwenoud evenement dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste woensdag na 20 oktober.

 

In 1410 kende Jan van Beieren Woerden het recht toe om twee markten te houden: een paarden –en een koeienmarkt. Tegenwoordig is daar één markt van overgebleven: de Koeiemart, maar die biedt méér dan koeien: een braderie, een kermis, een plantenmarkt, landbouwwerktuigenshow en een streekmarkt. De Koeiemart staat woensdag van 06.00 tot 14.30 uur op het Kerkplein. In het centrum staat de hele dag een braderie en op het Kerkplein ’s morgens ook een streekmarkt. Dinsdag en woensdag is er kermis op het Exercitieveld, op de Wagenstraat een plantenmarkt en Langs de Haven staat een Landbouwwerktuigenshow. Het Kazerneplein wordt woensdag ingericht met terrasjes: er is een Dj en traditioneel is er erwtensoep te koop.

Lees ook:Koeiemart en Nacht van Woerden 2010
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeiemarkt 2012
Lees ook:Nacht van Woerden en Woerdense Koeienmarkt
Lees ook:Nacht van Woerden en Woerdense Koeiemart 2015
Lees ook:Nacht van Woerden en Koeienmarkt 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>