Zestigste editie Ome Joop’s Tour

Maandag 26 juli 2010 start de eerste etappe van de 60e editie van Ome Joop’s Tour in Arnhem (editie 2013: klik hier): de jaarlijkse tiendaagse fietsvakantie voor 180 kinderen van tien tot twaalf jaar, die zonder de Tour geen vakantie zouden hebben. Wat ooit in het Arnhemse park Sonsbeek begon, groeide uit tot een heuse tourkaravaan langs tien etappeplaatsen in Nederland, met rennersploegen, 90 begeleiders en 25 volgwagens. Traditioneel zijn de bezoeken aan de Efteling en Wasser Wunderland in het Duitse Kalkar de hoogtepunten. Belangrijk detail: vanaf zondag 25 juli is Arnhem is voorlopig onbereikbaar per trein.

 

Zondag vindt het startfeest in de Arnhemse Rijnhal plaats. Maandag gaat de eerste etappe naar Boxmeer: pal voordat daar de wielerprofs neerstrijken voor het jaarlijkse wielercriterium Daags na de Tour. Dinsdag trekt de stoet naar Toverland in Horst, woensdag naar Echt Susteren en donderdag naar Valkenburg. Daar bezoeken de kinderen de Gemeentegrotten en beleven een speciale voorstelling in het Openluchttheater. Vrijdag 30 juli voert de zesde etappe naar Bobbejaansland in Turnhout, zaterdag naar Kaatsheuvel, zondag is rustdag in de Efteling. Maandag 2 augustus voert de zevende etappe naar Mill, de dag erop wordt daar Kalkar Wonderland bezocht. Woensdag 4 augustus is de laatste etappe terug naar Arnhem: om 16.00 uur wordt de tourkaravaan terugverwacht in de Rijnhal.

 

Ome Joop’s Tour bestaat sinds 1950 en is uitsluitend voor kinderen tussen  10 en 13 jaar. Ome Joop Legerstee begon in dat jaar samen met agent Van Veldhoven het recreatieve en sportieve wielerfeest voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Die doelstelling bestaat ook nu nog: Marcel Legerstee en zijn broer Joop hebben het werk van hun vader voortgezet. De jeugdige deelnemers krijgen bijna voor niets een tiendaagse verzorgd fietsvakantie aangeboden met als doel: ontspanning en bezoeken aan attractieparken en zwembaden.

Lees ook:Ome Joop’s Tour 2011
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2012
Lees ook:Ome Joop’s Tour 2013
Lees ook:Ome Joop’s Tour: vanuit Arnhem pretparken langs
Lees ook:Finish Ome Joops’ Tour woensdag 30 juli in Arnhem

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zestigste editie Ome Joop’s Tour

  1. Daan de Beijer

    Ik was 10 jaar toen ook ik me mocht met Ome joop en zeker niet te vergeten agent VELTHOVEN die twee waren de voortrekkers en de foto reportage ( ik heb hem nog steeds) getuigt van vele jaren plezier van jonge pupers uit Arnhem
    Nu 60 jaar later denk ik nog steeds met vreugde terug.
    Nogmaals hartelijk dank.
    Daan de Beijer

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Gaarne contact met een deelnemer van de eerste tour.
    Vr. Gr. van een Arnhemmertje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>